Alimente care înlătură arsurile gastrice

10097

arsuri gastriceSimptomele de arsură la stomac şi durerile abdominale sunt doar câteva probleme care te încearcă indiferent de momentul zilei. Acestea semnalează o gastrită (inflamaţie a mucoasei gastrice), afecţiune destul de des întâlnită în ultimul timp şi se datorează regimului de viaţă inadecvat sau din cauza unor medicamente.

 

Anumite alimente cu rol de calmare, de pansament pot fi benefice în caz de gastrită.

Lactatele şi brânzeturile

Smântâna, iaurtul, brânza dulce de vaci, urda şi caşul sunt lactate ce pot fi consumate în caz de gastrită, acţionând ca un pansament gastric. Astfel poţi calma durerile şi senzaţia de usturime. De evitat sunt brânzeturile sărate, deoarece vor înrăutăţi şi mai mult situaţia.

Legumele şi fructele

Pentru a reduce hiperaciditatea gastrică vor trebui incluse în alimentaţia zilnică fructele şi legumele crude. Supa de legume fiind considerată un excelent pansament gastric. Şi fructele (bananele coapte, pepenele galben, merele, perele, caisele, piersicile) pot fi de mare ajutor în crizele gastrice. Dar trebuie evitate citricele.

Pâinea prăjită

Pâinea prăjită face bine persoanelor care au gastrită, calmând aciditatea. Dar trebuie consumată doar pâinea albă prăjită. Pâinea neagră, de secară sau grahamul nu sunt recomandate, deoarece pot activa aciditatea.

Carnea de pui

Carnea este indicată în cazul hiperacidităţii, numai dacă este slabă, precum cea de pui. Se consumă fiartă şi nu prăjită. De asemenea şi peştele alb este indicat în gastrită, deoarece se digeră foarte uşor.

Regimul alimentar

Regimul alimentar în caz de ulcer gastric se va urma pe perioade mai lungi. Mesele trebuie să fie între 4-6 mese pe parcursul zilei. Persoana în cauză pentru a nu se confrunta cu balonarea, va trebui să consume alimente uşoare şi fără să bea apă în timp ce mănâncă. Mai mult, alimentaţia bolnavului trebuie să fie diversificată, ţinându-se cont de nevoile bolnavului.

Alimente care nu se consumă în caz de gastrită:

– brânzeturile fermentate

– maioneza, sosuri, prăjeli, icre

– carnea de porc, grăsimea, carnea conservată

– ciocolata

– cafeaua

– legumele uscate

– condimente (piper negru, boia iute, ardei iute, hrean, muştar, murături, oţet etc.).

Cristina Răscol

 

 

1 COMENTARIU

  1. Am gastrita erozivă de jumatate de an. Țin regim si iau pastile la recomandarea medicului. In continuare ma doare la cea mai mica atingere pe burta. Va rog sa îmi dati un remediu pentru vindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here