Căpşunile, bune pentru sistemul osos

520

capsuniPieţele sunt pline de căpşuni, şi ar trebui să profităm în această perioadă şi să consumăm cât mai multe deoarece conţin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanţi şi acid folic. Aşa cum spun medicii vitaminele B regenerează ţesuturile, iar acidul folic păstrează sănătatea unghiilor şi a părului.

În plus, acidul folic este indicat femeilor însărcinate pentru dezvoltarea fătului, mai spun specialiştii. Vitamina C păstrează pielea sănătoasă şi ajută la vindecarea rănilor şi arsurilor. Căpşunile mai au în compoziţia lor fier, calciu şi magneziu, minerale bune pentru oase, dinţi, pentru sistemul nervos şi are rol în oxigenarea celulară. Deoarece conţin foarte multă apă, ele sunt considerate fructe care hidratează. Pot fi consumate fără limită şi de persoanele care sunt la dietă, deoarece ele nu îngraşă şi nu conţin calorii. Un inconvenient al căpşunilor este faptul că ele pot deveni alergenice, în special la persoanele predispuse. Din această cauză copiilor sub 4 ani nu le este permis consumul de căpşuni. După vârsta de 4 ani, părinţii vor da micuţilor căpşuni în cantităţi mici. Având în conţinutul lor salicilaţi, căpşunile nu sunt indicate nici persoanelor cu intoleranţă la aspirină.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here