Chec cu compot de mere

868

Ingrediente
Mere 1 buc
Zahăr 160 g plus 1 lingură
pentru compot
Ulei de floarea soarelui 100 ml
Făină albă calitate superioară 280 g
Praf de copt 1 linguriță
Scorțișoară 0.5 lingurițe
Sare – un vârf de linguriță
Nucă tăiată mărunt 0.5 pahar
Stafide 0.5 pahar

Preparare compot
Se pun 400 ml de apă la fiert cu 1 lingură de zahăr și 1 măr tăiat felii mici. Când dă în clocot, puneți focul pe mic și lăsați să fiarbă 5 minute, apoi stingeți focul și lăsați 15 minute să se pătrundă fructele.

Preparare aluat
Până se prepară compotul și se pătrunde mărul, pregătiți stafidele și nucile. Stafidele se clătesc bine cu apă, nucile le tăiați bucățele nu foarte mărunte.
Măsurați 250ml de compot (doar siropul, fără mere) și îl turnați în bolul în care se va prepara aluatul de chec.
Adaugați 160g de zahăr și amestecați bine până se dizolvă complet.
Urmează 100ml ulei, amestecați puțin cu lingura. Apoi adăugați făina, amestecată cu praf de copt și scorțișoară. Amestecați bine cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe. Și ultimile sunt stafidele și nucile, amestecați bine. Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor la 180 grade – o temperatură medie la cuptoarele fără temperatură – pentru 40 de min, dar în principiu aveți grijă de el – până se rumenește și trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor când este gata și lăsați 10 min în tavă, după care se scoate din tavă și se lasă să se răcorească bine.
Se pudrează cu zahăr și se servește cu cafea, ceai, sau simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here