Crochete de peşte cu mazăre

459

Ingrediente:
600g file de cod sau de şalău, fără piele; 50g de făină, amestecată cu puţină sare; 1 ou mare, bătut uşor; 200g de pesmet; 2 linguri de ulei; 400g de mazăre, decongelată; 1 cubuleţ de unt; 1 lămâie tăiată felii şi coaja rasă de la aceasta; 1 legătură mică de mentă, tocată fin; cartofi, pentru servit (opţional).

Mod de preparare:
1. Taie fileurile de peşte în 12 făşii de 3cm grosime. Pune făina asezonată, oul bătut şi pesmetul în 3 boluri separate. Trece făşiile de peşte întâi prin făină, apoi prin ou, cât să fie bine acoperite, şi prin pesmet. Aşează-le pe o farfurie şi lasă-le la frigider 15 minute.
2. Încinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte crochetele de peşte câte 8 minute fiecare, întorcându-le din când în când. Între timp, adaugă mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi fierbe-o timp de 4 minute, până se înmoaie. Scurge-o şi răstoarn-o într-un bol, apoi amestec-o cu untul, coaja rasă de lămâie şi menta. Pasează uşor cu zdrobitorul de cartofi. Amestecă bine şi asezonează după gust, apoi păstrează la cald.
3. Serveşte crochetele aurii de peşte alături de o porţie generoasă de mazăre, felii de lămâie şi cartofi (opţional).
Selecţie realizată de Daniela Scafeş
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here