Cum combaţi tenul stresat

472

ten2Eşti cuprinsă de griji? Se vede! Stresul şi anxietatea devin vizibile pe chipului tău. Iată cum faci să dispară semnele pielii stresate!

Pielea uscată

Stresul cronic duce la apariţia hipersecreţiei cortizolului, hormon ceea ce determină pielea să nu mai reţină apa. Astfel, pielea devine uscată şi îşi pierde din luminozitate.

Apelează la produse fără conţinut de parfum în structura lor. Ph-ul lor scăzut preîntâmpină uscarea şi iritarea pielii. Pentru a spăla faţa foloseşte apa călduţă, deoarece temperaturile mai mari înlătură uleiurile naturale.

Riduri fine

Cortizolul favorizează mărirea nivelului de glucoza în sânge, şi care printr-un anumit proces, distruge fibrele de colagen şi elastină, care conferă supleţe pielii. De altfel, tensiunile musculare favorizează ridarea permanentă.

Cremele OTC cu conţinut de retinol şi antioxidanţi măresc producţia de colagen şi restabilesc fermitatea pielii. O soluţie salvatoare şi rapidă o reprezintă botoxul sau apelarea la fillere.

Roşeaţa

Când eşti stresată, sângele are o viteză mai mare, de aceea venele se dilată, inclusiv capilarele, ducând la înroşirea pielii. Stresul este şi el una dintre cauzele apariţiei acneei rozacee, iar pentru că stresul slăbeşte sistemul imunitar, inflamaţiile se menţin mai mult timp.

În fiecare zi, utilizează cremele cu antiinflamatorii (alantoina, lemn-dulce) care au rolul de a reduce roşeaţa.

Dacă prezinţi rozacee, mergi la medicul dermatolog pentru a-ţi prescrie o cremă specială.

Acnee

Datorită stresului apar anumite inflamaţii ce duc la instalarea acneei.

Se recomandă folosirea unor loţiuni pe bază de acid saliciclic sau peroxid de benzoil, dar şi o cremă hidratantă necomedogenă, pentru a preîntâmpina uscarea feţei.

Dacă pielea nu îşi revine în câteva săptămâni după acest tratament, va trebui să apelezi la sfatul medicului pentru medicamente mai eficiente.

Ochi obosiţi

Anxietatea duce la apariţia unui şir de reacţii, cauzând insomnii, aşa numiţii ochi pufoşi.

Aplică pe ochi felii de castravete – ele contractă vasele sangvine şi vasele limfatice care aduc fluide în zonă. Dormi cu capul puţin ridicat pentru a nu acumula fluide în zona ochilor.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here