Cum stopăm căderea părului

1201
Ce ne facem atunci când, din diverse motive, firele de păr cad pe rând, precum frunzele toamna? Atunci când te trezeşti dimineaţa cu perna plină de fire de păr sau pur şi simplu când acestea se găsesc de foarte multe ori pe hainele pe care le purtăm.

Dacă pentru foarte multe dintre noi căderea părului reprezintă doar o problemă estetică, în schimb pentru specialişti aceasta este o problemă de sănătate.

Timp de mulţi ani, numărul femeilor cărora le cade părul era foarte mic şi nu a cunoscut vreo schimbare. Astăzi, anchetele şi cercetările arată că o femeie din trei are probleme de acest gen. Rapoartele privind aceasta sunt similare peste tot în lume: Franţa, Italia, Rusia, Marea Britanie etc.
O primă cauză ar fi hormonii. Se întâmplă mai ales femeilor care tocmai au născut, atunci apar nişte dezechilibre la nivelul hormonilor care duc la căderea părului. Însă, de obicei, la 6-7 luni de la naştere procesul hormonal se echilibrează şi părul ar trebui să înceteze să mai cadă in cantităţi foarte mari.
Anticoncepţionalele pot duce la căderi mari de păr, dacă observi că îţi cade foarte mult păr de când iei anticoncepţionale şi dacă observi că pielea feţei devine mai grasă decât era înainte ar trebui să mergi la doctor şi să discutaţi aceste aspecte, eventual să-ţi recomande alte anticoncepţionale sau un alt mijloc de contracepţie.
O alimentaţie deficitară poate de asemenea să ducă la intensificarea căderii părului tău. O alimentaţie corespunzătoare influenţează creşterea părului tău, toate vitaminele necesare acestuia se obţin din mâncarea pe care tu o consumi. Dacă vrei să ai un păr minunat ai grijă ce mănânci.
Cura de slăbire, în general cea necorespunzătoare, este o cauză foarte serioasă şi des întâlnită. În timpul curei de slăbire organismul nu mai primeşte necesarul de fier şi asta poate să ducă la pierderea părului.
Stresul este poate cel mai des întâlnit factor care provoacă scăderea părului. Părul tău începe să cadă după 2-3 luni de stres puternic deoarece echilibrul tău hormonal este destabilizat.
Diferite boli, în special infecţiile, diferite medicamente sau proceduri medicale sunt alte câteva cauze care pot provoca scăderi evidente ale părului tău. De obicei după trecerea bolii, după terminarea tratamentului părul tău ar trebui să-şi revină, dacă nu se întâmplă asta trebuie să iei măsuri.
Căderea părului se datorează şi coafării, folosirii în exces a plăcii, a extensiilor sau a produselor pentru păr Dacă observi că părul tău cade în exces este bine să stabileşti care este cauza , apoi să încerci să iei masuri. O altă recomandare ar fi să mergi să te tunzi puţin, încearcă să iei asta ca pe o schimbare şi încearcă ca măcar o dată pe săptămână să-i aplici părului tău un tratament, o mască potrivita tipului tău de păr.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here