Cum tratăm gingivita natural

1066
gingivitaDacă ai gingiile umflate si roşii, sensibile şi sângerează foarte uşor, chiar şi atunci când te speli pe dinţi, de asemenea dacă ai observat schimbare în culoare a gingiei de la o culoare roz la un roşu închis, înseamnă că ai o afecţiune a gingiilor.

Este foarte posibil să ai un început de gingivită şi că odată cu trecerea timpului şi avansarea afecţiunii, problema va fi mai mult decât o sângerare gingivală. Gingivita este atât de dăunătoare, încât poate duce la pierderea dinţilor, dacă nu este tratată la timp.
Pe lângă sângerări la periaj, un alt semn care trădează gingivita o reprezintă schimbarea culorii gingiei. Dacă în mod normal aceasta are o culoare roz, iar în scurt timp ea devine roşie şi are un aspect inflamat, este mai mult ca sigur că dantura îţi este afectată de gingivită.
De asemenea, halena şi gustul neplăcut din cavitatea bucală sunt alte două simptome ale gingivitei.
Ce ar trebui să faci
Va trebui în primul rând să mergi cât mai repede la stomatolog, fără să amâni de pe o zi pe alta, pentru că altfel problema se poate agrava. În urma unui control amănunţit, medicul o să-ţi facă un detartraj, dar şi un periaj profesionist. Aceste două lucruri vor îmbunătăţi starea danturii tale şi reprezintă primul pas către îndepărtarea şi tratarea gingivitei.
Este obligatoriu să ai o igienă orală riguroasă pe care să o respecţi indiferent ce s-ar întâmpla. Trebuie să te speli pe dinţi de cel puţin două ori pe zi, să utilizezi aţa dentară, dar şi apa de gură.
Pe lângă igiena orală obligatorie, ai la îndemâna câteva remedii pentru tratarea şi îndepărtarea gingivitei. Iată câteva dintre aceste remedii:
Infuzie de flori de muşeţel
Se pun la fiert 200 ml de apă (o cană), iar când dă în clocot se adaugă două linguri cu flori de muşeţel, se acoperă cu o farfurie şi se lasă la infuzat timp de 10 – 15 minute. Când ceaiul s-a mai răcit, se ia câte o gură de infuzie şi se ţine câteva minute în gură dupa care se aruncă şi se ia din nou. Atenţie! Infuzia nu se îndulceşte.
Aceeaşi infuzie se poate prepara şi cu sunătoare sau sulfină.
Decoct de scoarţă de salcie
În 200 de ml de apă opărită, adaugă două linguri cu scoarţă de salcie şi lasă la fiert timp de 10 minute. Clăteşte apoi gura cu amestecul rezultat, ori de câte ori ai ocazia pe parcursul zilei.
Acelaşi decoct îl poţi face înlocuind scoarţa de salcie cu frunze uscate de busuioc, fumăriţă sau cerenţel.
Foloseşte pasta de argilă
Amestecă o linguriţă de argilă cu o linguriţă de apă şi masează-ţi gingiile cu pasta obţinută. Pentru rezultate maxime, repetă tratamentul zilnic deoarece are puterea de a ţine gingivita la distanţă.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here