Curiozităţi…

439

cafeeaCum a apărut cafeaua

Se spune că un pastor din Etiopia a observat că turma lui a devenit deosebit de agitată după ce a mâncat din boabele maronii ale unui copac.

Pastorul a încercat şi el să mănânce şi când a observat efectul stimulator al acestora, i-a dezvăluit aceasta unui imam de prin părţile locului. Acesta a cules boabele, le-a uscat şi le-a pus în apă să fiarbă, iar această băutură îl ţinea treaz noaptea, în timpul ritualurilor religioase.

Ţările arabe

În ţările arabe, preparatele culinare se mănâncă doar cu ajutorul degetelor. Această modalitate este un simbol al fraternităţii şi este inspirată din Coran care recomandă să se aprecieze hrana. Încă din timpul faraonilor, bucătăria egipteană cunoştea un anumit rafinament. Se utiliza sparanghelul, se pregătea vânatul şi se foloseau mai multe sosuri de ceapă şi praz, multe condimente şi fructe.

Paradoxal, nu orezul reprezenta hrana de bază, ci mai mult pâinea de porumb şi legumele crude. Bucătăria libaneză îşi trage rădăcinile din tradiţiile europene, arabe şi orientale, fiind caracterizată prin folosirea orezului şi a legumelor mediteraneene. Predomina uleiul de susan şi se întrebuinţează grâul zdrobit (bulgur). Bucătăria irakiană păstrează obiceiurile vechi, care seamănă mai mult cu cele ale triburilor nomade din Arabia Saudită şi nu cu cele rafinate din Siria şi Liban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here