Sanatate, Societate

Decese cauzate de gripă, Medicii recomandă vaccinarea antigripală

 | 29 ianuarie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

Patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza gripei, două decese fiind confirmate săptămâna trecută, când au murit un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 40 de ani. Din fericire, în judeţul nostru nu s-au înregistrat astfel de cazuri, însă medicii recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Semnatura eletronica CertDigital

Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare la nivelul judeţului nostru. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit pe 7 decembrie nu mai puţin de 12730 doze de vaccin antigripal. Până în prezent s-au utilizat în jur de zece mii de doze, restul fiind distribuite la medicii de familie din judeţ. „Pentru campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2017-2018 am solicitat 21000 doze de vaccin. Conform catagrafiei realizate la nivelul judeţului nostru, avem nevoie de 9942 de doze pentru vârstnici de peste 65 de ani, 1985 pentru medici, cadre medicale şi personal auxiliar sanitar, 118 pentru gravide, 26 pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani, 166 pentru copii între 5 şi 14 ani, 496 pentru categoria de vârstă 15-29 ani şi 8406 pentru gorjenii cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani. Iniţial, am primit doar 293 de doze, care s-au distribuit în spitale. Pe data de 7 decembrie am primit 12730 doze, mare parte din ele utilizându-se deja. La ora actuală, campania este în desfăşurare”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Gorjenii, încurajaţi să se vaccineze
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Reprezentanţii DSP Gorj fac un apel la populaţia eligibilă să se adreseze medicilor de familie pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL