Sanatate, Societate

Epidemia de rujeolă, Nouă cazuri, confirmate în Gorj

 | 17 ianuarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până vineri, 13 ianuarie, 13 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza rujeolei, La nivel naţional, au fost raportate peste 2000 de cazuri de îmbolnăviri, nouă dintre ele fiind confirmate în judeţul Gorj. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj recomandă imunizarea copiilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Epidemia de rujeolă ia amploare. Conform datelor centralizate de CNSCBT, până la data de 13 ianuarie, în România au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă, din care 13 decese – 5 în judeţul Arad, 3 în judeţul Timiş, 3 în judeţul Dolj, unul în judeţul Caraş-Severin şi unul în Bucureşti. Al 14-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare sau infirmare, în judeţul Timiş.

Rujeolă în 34 de județe
Potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 34 de judeţe. În Gorj sunt confirmate nouă cazuri. Pentru a asigura o bună protecție copiilor, specialiștii în sănătate publică recomandă imunizarea. „Campania de vaccinare împotriva rujeolei este în derulare. Doza de vaccin RRO (anti rujeolă, rubeolă și oreion), efectuată la copii din grupa de vârstă 9-11 luni, nu se consideră doză valabilă în istoricul vaccinal al copiilor, iar aceștia trebuie obligatoriu să fie vaccinați ulterior cu două doze RRO, conform calendarului național, (respectiv, la vârstele de 12 luni și 5 ani), cu menținerea unui interval minim de 28 zile între dozele de RRO”, precizează Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj. DSP Gorj derulează până în 18 ianuarie o campanie de limitare a extinderii epidemiei de rujeolă.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL