Friptură de pui cu legume la cuptor

465

Ingrediente: 4 copane de pui, sare, piper, ulei, busuioc, 2 căni de apă, 2-3 cartofi, 100 gr fasole păstăi, 4-5 buchetele de broccoli, 2 ardei capia, o vânătă, un dovlecel, o cutie de ciuperci.

Mod de preparare: Copanele de pui se iau fiecare în parte şi se crestează puţin cu un cuţit. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc şi se pun pe un platou. Într-o tavă se pune puţin ulei, se aşează copanele după care se toarnă apă atât cât să acopere copanele până la jumătate. Se dă tava cu copanele la cuptor până când acestea se pătrund şi apa scade aproape de tot. Cartofii vor fi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi de mărime medie. Restul legumelor se spală, dacă este cazul, şi se taie în felii de mărime potrivită. Toate, se prăjesc puţin pe grătar până când capătă o culoare uşor aurie. După aceasta, legumele se pun într-un vas termoizolant şi se rade puţină brânză peste ele. Se dau la cuptor până când se topeşte brânza. Pe un platou se pune un copan de pui cu garnitura abia făcută şi, după preferinţă, se toarnă puţină smântână peste legume. POFTĂ BUNĂ!
Selecţie realizată de Scafeş Daniela
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here