Kebabul, meniul cu multe calorii

1390

kebaba2Kebabul are foarte multe calorii. Conform cercetătorilor britanici, o porţie de kebab poate prezenta în compoziţia sa, 200 de mililitri de ulei, în timp ce alte meniuri de tip fast – food au tot la fel de multe grăsimi.

Nutriţioniştii sunt de părere că cei care consumă de două ori pe săptămână astfel de mâncare grasă prezintă riscul de a face infarct în următorii 10 ani. Unii cercetători au studiat conţinutul anumitor meniuri fast-food, cum ar fi pizza, kebab şi peşte cu cartofi prăjiţi, şi au dezvăluit lucruri care îngrijorează destul de mult. Anumite feluri de mâncare aveau doar într-o porţie, întreaga cantitate de grăsime indicată pentru o zi. Printre acestea se află şi Kebabul care are o cantitate de grăsime de două ori mai mare decât cea recomandată zilnic, spun cerecetătorii. Grăsimea este saturată şi duce la mărirea nivelului de colesterol şi la îngroşarea arterelor. Dacă la dieta obişnuită, mai consumăm şi două porţii de kebab pe săptămână, se deschide portiţa spre apariţia bolilor coronariene cardiace. Dacă mai punem şi factori cum ar fi dieta alimentară fără nutrienţi, sedentarismul şi vârsta înaintată, cresc riscurile de boli cardiace şi infarct. Dacă alimentaţia este bogată în fructe şi legume, riscurile scad. Pentru acest studiu au fost testate 150 de feluri de preparate de tip fast-food. Cercetătorii au afirmat că meniul cu cel mai mare nivel de grăsime este kebabul. Meniul cel mai sărac în sare este codul cu cartofi prăjiţi.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here