Leacuri naturale pentru pietrele la rinichi

467

remedii rinichiPiatra la rinichi nu este altceva decât un depozit de calciu şi minerale, de mărimea unui bob de grâu, iar în anumite cazuri poate fi chiar de dimensiuni mai mari. Trecând prin uretră, el poate închide micul pasaj intestinal şi de aici rezultă durerile intense, semnele de început ale pietrelor la rinichi.

Sunt cazuri severe atunci când durerea se resimte în toată zona bazinului, pot apărea ameţelile, stările de vomă şi transpiraţia excesivă. În afară de medicamente, există şi alte leacuri naturiste pentru vindecarea acestei afecţiuni.

Alimentaţia necorespunzătoare este una dintre cauzele cele mai frecvente a apariţiei pietrelor la rinichi. Mineralele şi calciul din alimentaţie în cantitate prea mare influenţează formarea de mici depozite care pot dăuna sănătăţii.

Hidratarea este foarte importantă în această situaţie. Lichidele consumate, în special apa şi ceaiul, irigă zona respectivă şi astfel se evită complicaţiile care pot fi tratate chiar prin intervenţie chirurgicală.

Se recomandă chiar până la 3 litri de apă în fiecare zi pentru a nu se ajunge la astfel de afecţiuni. O dietă bogată în magneziu este ceea ce trebuie pentru vindecarea ei.

Are atribuţia de a dizolva micile depozite de calciu şi minerale, tocmai de aceea, dacă ai dureri în zona rinichilor, poate că este bine ca masa ta zilnică să conţină cât mai mult magneziu.

De aceea, în coşul tău de cumpărături trebuie să pui peştele slab, orezul, avocado, broccoli, varza şi tot ceea ce înseamnă legumele verzi. Pot fi de mare folos şi ciocolata, nucile, spanacul, grefa, căpşunile, afinele şi ceaiul negru.

Se vor consuma în fiecare zi, de la micul dejun şi până la cină, pe o perioadă de câteva luni, astfel încât organismul să se încarce cu aportul de minerale. Un alt lucru foarte important de care trebuie să ţineţi seama pentru tratamentul natural al pietrelor la rinichi este diminuarea cantităţii de sare din alimentaţie.

În plus, specialiştii consideră că nu numai diminuarea sării din mâncare este importantă ci şi a alimentelor sărate precum ketchupul, muştarul, sosurile din comerţ, semipreparatele, hrana congelată, chipsurile sau mâncarea gen fast food.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here