Sanatate, Societate

Peste 45.000 de gorjeni suferă de boli hipertensive

 | 14 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

În județul Gorj, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, există peste 45.000 de persoane diagnosticate cu boli hipertensive. Medicii spun că tensiunea poate fi periculoasă dacă este mare, dar în egală măsură, poate fi periculoasă și dacă este mică.

Semnatura eletronica CertDigital

De la an la an creşte numărul persoanelor diagnosticate cu boli hipertensive. La sfârşitul trimestrului II al anului în curs, au rămas în evidenţele medicilor gorjeni nu mai puţin de 45.092 de cazuri. “Pe parcursul trimestrului I al anului în curs, 1.257 de gorjeni au fost diagnosticați cu boli hipertensive, 354 ieșind din evidențele medicilor. În trimestrul II, 511 persoane au fost diagnosticate cu boli hipertensive, 731 de bolnavi ieşind din evidenţele medicilor. La finalul trimestrului, 45.092 de cazuri au rămas în evidenţe”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Hipertensiunea este o boală circulatorie în care sângele circulă cu viteză și exercită o presiune atât de mare încât pereții arterelor au de suferit, iar, pe termen lung, acest lucru poate conduce la afectarea mai multor organe: rinichi, creier, inimă, iar persoanele afectate pot risca infarct și atac vascular.

Hipertensiunea poate provoca boli severe
Tensiunea poate fi periculoasă dacă este mare, dar în egală măsură, poate fi periculoasă și dacă este mică. Atunci când tensiunea nu este echilibrată, celulele albe, limfocitele și anticorpii, care fac parte din sistemul nostru imunitar, nu sunt distribuiți uniform în corp și apar îmbolnăviri mai dese. Datorită faptului că sângele poartă prin corp și celule stem, care ajută organismul să se regenereze atunci când se produc deteriorări la nivelul anumitor țesuturi, o tensiune optimă este implicată și în vindecarea și păstrarea sănătății organismului. Dacă există dezechilibre la nivelul tensiunii arteriale, adică tulburări ale circulației sângelui, toate aceste roluri pe care sângele le împlinește în organism, sunt tulburate și au consecințe care, în timp, conduc la probleme serioase de sănătate.
Hipertensiunea poate provoca deteriorări ale organelor și boli severe precum insuficiență renală, insuficiență cardiacă, infarct miocardic, atac vascular cerebral.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL