Sanatate, Societate

Peste o sută de cazuri de rujeolă, confirmate în trei luni

 | 12 octombrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România continuă să crească. La nivelul județului Gorj, pe parcursul trimestrului II al anului în curs au fost confirmate 103 cazuri, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică.

Semnatura eletronica CertDigital

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar) boala este mortală, informează INSP. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.
Direcția de Sănătate Publică Gorj confirmă faptul că, la nivelul județului nostru, în trimestrul II al anului 2017 au fost confirmate 103 cazuri de rujeolă. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces. Și la capitolul vaccinare stăm bine, după cum precizează Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Pe raza județului Gorj nu au existat, de la debutul epidemiei de rujeolă, probleme în ceea ce privește distribuția vaccinului ROR, existând doze suficiente pentru distribuirea lunară către medicii de familie.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL