Polenul, bun la toate

645
polenulDată fiind bogăţia deosebită a constituenților săi şi implicit proprietățile active terapeutic pe care le are, polenul este îndreptățit să ocupe un rol important, alături de argilă sau miere, în rândul alimentelor-medicament ce acționează prompt, fortificând și însănătoşind organismul.

Hipocrate, considerat părintele medicinii moderne, a folosit în trecut polenul pe post de substanţă vindecătoare, iar în zilele noastre specialiştii în medicină vorbesc despre polen ca fiind „izvorul tinereţii” şi îl recomandă în diverse probleme, de la pierderea în greutate, până la boli grave cum ar fi cancerul.
Deşi este considerat alimentul perfect oferit de natură, polenul nu poate îndepărta peste noapte afecţiuni grave, însă va ameliora simţitor starea generală de sănătate, dar şi pe cea de spirit.
S-a dovedit ştiinţific că persoanele care consumă polen de calitate experimentează o creştere masivă a nivelului de energie şi dobândesc rezistenţă fizică.
Polenul este acea pulbere care se adună pe picioarele albinelor atunci când acestea merg din floare în floare în căutarea nectarului. Acestea aduc polenul în stup de unde este colectat de apicultori.
Acesta conţine o serie incredibilă de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, co-enzime, hormoni şi proteine, extrem de benefice sănătăţii omului. De asemenea, polenul este deosebit de bogat în vitaminele B, C, E, dar şi antioxidanţi, inclusiv seleniu şi beta-caroten.
Acesta se găseşte de obicei la plafar, însă cel mai indicat este să îl achiziţionezi direct de la un apicultor care are stupii în medii extrem de curate (de obicei zone de munte). Polenul se comercializează sub forma unor granule mici însă se găsesc şi sub formă de tablete şi capsule care pot fi achiziţionate de la farmacii.
Imediat după ce începi să iei polen este foarte posibil să simţi o creştere a nivelului de energie, însă de obicei acest lucru se întâmplă la aproximativ o săptămână după începerea curei. În timp, utilizarea consecventă de polen va îmbunătăţi şi nivelul de rezistenţă fizică. Mai mult decât atât, consumul pe termen lung al polenului ajută la reducerea problemelor de sănătate, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii.
Beneficii ale polenului
* Stimulează organismul şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate;
* Înlătură efectele surmenajului fizic şi psihic;
* Datorită efectului tonic şi fortifiant ajută la dezvoltarea fătului dacă este luat de către femeile însărcinate;
* Are rol vitaminizant, tonic şi energizant îndepărtând oboseala;
* Acţionează ca un anti-anemic şi îmbunătăţeşte compoziţia sângelui;
* Ajută la combaterea anorexiei mărind pofta de mâncare;
* Îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a plămânilor, ferindu-i de diverse afecţiuni;
* Acţionează ca un depurativ şi diuretic;
* Este un bun adjuvant în tratamentul enterocolitei, infecţiilor intestinale, elimină microbii, bacteriile şi agenţii patogeni;
* Întăreşte contracţiile inimii şi reglează ritmul cardiac;
* Îmbunătăţeşte vederea şi combate afecţiunile oculare;
* Reglează menstruaţiile;
* Înlătură sterilitatea;
* Îmbunătăţeşte activitatea sexuală, dar şi calitatea spermei, datorită conţinutului de hormoni.
Cum se administrează
Se ia câte o linguriţă de polen în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol timp de aproximativ o lună, după care se face pauză de două luni. Cura se poate ţine de maxim 4 ori pe an.
Atenţie! Polenul este contraindicat persoanelor care au alergie la polen, dar şi celor care suferă de unele afecţiuni metabolice cum ar fi: obezitate, colesterol ridicat, lipide în sânge sau diabet zaharat.
De asemenea, acesta nu se recomandă persoanelor care suferă de hiperexcitabilitate sexuală, ateroscleroză cerebrală şi manie.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here