Prăjitură “Inimioare dulci”

436

Ingrediente:
200 g faină
100 g unt
90 g zahăr pudră

2 gălbenuşuri
1 kg mere
100 g biscuiţi
scorţişoară
nucă de cocos
ciocolată
cacao
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă untul treptat, apoi făina “în ploaie” şi se frământă un aluat potrivit cu care se îmbracă fundul şi pereţii unei tăvi tapetată cu folie specială pentru copt.
Merele se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă cu puţin zahăr şi scorţişoară. Acestea se pun peste aluat. Este indicat ca înainte de a se pune merele rase peste aluat să se pună gris, asta dacă nu laşi merele înainte cu scortişoara şi cu zahărul, la scurs. Deasupra merelor se pun biscuiţi daţi pe răzătoarea mică. Peste biscuiţi se pune nuca de cocos. Dacă te lipseşti de cocos, ai o prăjitură cu mere perfectă şi pentru cei mici.
Tava se pune la copt la foc potrivit timp de 20-30 minute. După ce s-a copt prăjitura se ornează cu ciocolată topită sau cacao, realizând cu ajutorul unei forme speciale inimioare.
POFTĂ BUNĂ!
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here