Sanatate

Prăjitură cu cremă de brânză şi portocale

 | 26 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Ingrediente
2 portocale
180 g făină de migdale
4 ouă mari
160 g zahăr
280 g cremă de brânză
1 lingură plină cu smântână
3 linguri zahăr pudră
1 lingură lichior (cremă) de migdale

Semnatura eletronica CertDigital

Mod de preparare
Se curăţă portocalele de coajă şi se pun în blender pentru prepararea unui piure de portocale. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi acestea din urmă se mixează cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar apoi se adaugă piureul de portocale păstrându-se separat două linguri din acesta, adăugându-se şi făina de migdale. Albuşurile de bat spumă cu un praf de sare şi se adaugă cantitatea rămasă de zahăr. Se amestecă cele două compoziţii şi se toarnă într-o tavă rotundă cu fund detaşabil îmbrăcată în hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul încins la 180 grade pentru 50 de minute. După 20 de minute de la introducerea în cuptor se acoperă prăjitura cu hârtie de copt pentru a nu se coace prea tare deasupra.
Pentru cremă, se amestecă crema de brânză cu smântâna, cu cele două linguri păstrate separat de piure de portocale, cu zahăr pudră şi cu o lingură de lichior de migdale.
După ce blatul s-a răcit se adaugă crema peste şi se lasă tava la frigider timp de câteva ore pentru a se întări crema. Prăjitura se poate decora cu fulgi de migdale uşor rumeniţi într-o tigaie şi cu cubuleţe de coajă de portocală confiată.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL