Sanatate

Prăjitură de post cu nucă

 | 04 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Ingrediente:
2 căni de apă
4 linguri de dulceaţă
1 pahar mare de nucă (sau cocos)
4 căni făină albă
2 linguri cacao
1 cană zahăr
coajă de lămâie
1/2 cană ulei
esenţă de vanilie
1 pachet amoniac stins cu oţet sau cu lămâie
1 praf de sare
zahăr vanilinat

Semnatura eletronica CertDigital

Mod de preparare:
Apa se pune la încălzit cu zahărul şi se amestecă uşor, până când se topeşte zahărul, apoi se lasă la răcit şi se adăugă făina, cacao şi se amestecă. Se adaugă dulceaţa, uleiul, mirodeniile şi bicarbonatul de amoniu deja stins cu oţet sau lămâie. Se amestecă bine şi se adăugă nuca mărunţită. Se tapetează o tavă, potrivită ca mărime, cu hârtie de copt; se toarnă compoziţia în tavă, apoi se bagă în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit. Când s-a răcit, se pudrează cu zahăr.

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL