Prăjitură „Deşteapta”

621

Ingrediente:
• 10 ouă
• 250 gr zahăr
• 1 l lapte
• 250 gr unt
• 250 gr făină
• esenţă de vanilie

Mod de preparare:
Gălbenuşurile se bat împreună cu zahărul până compoziţia se dublează şi devine cremoasă. Untul se topeşte, se lasă să se răcească, după care se adaugă în crema de ouă. Se adaugă şi se încorporează şi laptele. Albuşurile se bat până se obţine o spumă tare, ce se adaugă apoi peste compoziţia de gălbenuşuri, încorporându-se uşor, prin mişcări circulare cu o lingură de lemn. Se adaugă şi făina, puţin câte puţin. Se pune vanilie după gust. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ce se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumeneşte deasupra puţin. Se lasă să se răcească complet, după care se poate servi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here