Reţeta zilei – Chiftele cu orez şi usturoi

423
Ingrediente:
-7 cartofi, 1 căpăţână de usturoi, 2 linguri cu vârf de făină, 1 cană de orez, 3 1/2 căni de apă, ulei pentru prăjit, 1 ceapă, 200g pesmet, sare, piper.

Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se scurge apa în care au fiert, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mare când sunt reci. Se pune orezul spălat bine la fiert cu 3 căni şi jumătate de apă până nu mai are apă deloc şi se lasă la răcit. Se amestecă cartofii cu orezul, se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sare, piper, 2 linguri cu vârf de făină şi se amestecă bine. Dacă vi se pare compoziţia prea moale se mai adaugă făină. Se ia cu lingura din compoziţie, se formează chiftele, se dă fiecare prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un prosop absorbant. Se servesc alături de legume fierte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here