Ingrediente:
– 1 kg zahăr
– 500 g lapte praf
– 200 g cacao neagră
– 250 g margarină Rama sau unt + 50 g
– 100 g stafide
– 100 ml lapte
– esenţă de rom
– cocos
Mod de preparare:
1. Într-o oală cu fund dublu se amestecă 250 g margarină şi 1 kg de zahăr, totul la foc mic să nu se lipească;
2. Stafidele se înmoaie în 100 ml lapte fierbinte şi se lasă 30 min;
3. Separat se cerne laptele praf cu cacaoua şi se amestecă;
4. Când s-a topit zahărul, se adaugă deasupra cacao şi lapte praf, amestecând continuu, se mai adaugă esenţă de rom şi stafidele;
5. Se unge o tavă cu cele 50g de margarină, iar când compoziţia de ciocolată este gata se toarnă în tavă; cu cât e mai fierbinte cu atât se întinde mai bine, luând forma tăvii;
6. La final se presară nuca de cocos pe deasupra pentru ornament;
7. Se scoate la rece şi se taie după ce s-a întărit în romburi sau pătrăţele;
8. Se poate păstra într-o cutie.