Sanatate

Reţeta zilei – Cotlete de porc cu smântână

 | 02 noiembrie 2010, 22:39 | 0 comentarii | 

Ingrediente:

Semnatura eletronica CertDigital

4 cotlete de porc, tăiate de 2 cm grosime, 30 g slănină afumată, 50 g ceapă, 100 ml vin alb, 100 ml smântână, lămâie, sare.

Mod de preparare:

Slănina tăiată mărunt se prăjeşte într-o tigaie, la foc mic, până când se rumeneşte puţin. Se ia de pe foc, adăugându-se ceapa rasă prin răzătoarea cu găuri mici; se amestecă un minut (fără să se mai pună pe foc), adăugând repede un vârf de linguriţă de boia dulce de ardei i amestecând de 2-3 ori. Se stinge cu vinul şi 3-4 linguri cu apă şi se lasă să fiarbă 5 minute ca să se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lămâie şi piper. Apoi, tigaia se ia de pe foc şi sosul se amestecă imediat cu smântâna care a fost bătută bine. Nu se mai fierbe, păstrându-se pe un vas cu apă fierbinte. Cotletele, nebătute şi nesărate, unse cu untdelemn, se prăjesc într-o tigaie care a fost înfierbântată înainte fără grăsime. Cotletele se prăjesc în tigaia fără grăsime, numai cu 20 minute înainte de servire, câte 10 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc puţin. Cotletele se aşează imediat pe platou, turnându-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitură de orez, macaroane sau cu piure de cartofi şi salate.

 

 

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL