Reţeta zilei – Ghiveci cu ciuperci şi cartofi dulci

443
Ingrediente:
450 gr mix de ciuperci, 1 lingură ulei de nuci, 200 gr ceapă tocată, 500 gr cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi cuburi, 2 linguri sos de soia, 700 ml bulion de legume, sare şi piper negru, 2 linguri tarhon, tocat.

Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul de nuci într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa şi se căleşte la foc iute 5 minute, sau până când devine sticloasă. Se adaugă ciupercile şi se căleşte totul 1 minut.
Se adaugă cartofii dulci, sosul de soia şi bulionul de legume. Se dă în clocot, se reduce focul la minim şi se fierbe, fără capac, 30-40 minute, până când cartofii s-au înmuiat şi o mare parte din lichid s-a evaporat. Se amestecă din când în când.
Se asezonează cu sare şi piper şi se înglobează tarhonul, apoi se serveşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here