Sanatate

Reţeta zilei – Gulii cu ciuperci

 | 09 noiembrie 2010, 17:35 | 0 comentarii | 

Ingrediente:

Semnatura eletronica CertDigital

8 gulii mari

200 gr ciuperci din conservă

1 ceapă roşie

supă clară de legume

3 căţei de usturoi

2 linguri de orez

1 legătură pătrunjel

1 legătură mărar

sare, piper, pasta de tomate, ulei

Mod de preparare:

Guliile se curăţă şi li se scoate miezul cu ajutorul unei linguri (speciale sau nu).

Guliile se pun apoi la fiert în apă cu sare timp de 10 minute.

Ciupercile se toacă foarte mărunt şi se pun la călit în puţin ulei, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt.

După 3 minute se adaugă o lingură de pastă de tomate şi după încă 5 minute supa clară de legume.

Se lasă la foc mic, cu vasul neacoperit, până scade toată zeama şi apoi se adaugă usturoiul zdrobit mărunt.

Orezul se fierbe separate 5-6 minute apoi se amestecă cu ciupercile călite şi jumătate din mărarul tocat mărunt.

Cu umplutura obţinuta se umplu cele 8 gulii şi se aşează într-o tavă mare, unsă cu ulei, care se dă la cuptor, 30 de minute.

 

 

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL