Ingrediente:
8 gulii mari
200 gr ciuperci din conservă
1 ceapă roşie
supă clară de legume
3 căţei de usturoi
2 linguri de orez
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
sare, piper, pasta de tomate, ulei
Mod de preparare:
Guliile se curăţă şi li se scoate miezul cu ajutorul unei linguri (speciale sau nu).
Guliile se pun apoi la fiert în apă cu sare timp de 10 minute.
Ciupercile se toacă foarte mărunt şi se pun la călit în puţin ulei, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt.
După 3 minute se adaugă o lingură de pastă de tomate şi după încă 5 minute supa clară de legume.
Se lasă la foc mic, cu vasul neacoperit, până scade toată zeama şi apoi se adaugă usturoiul zdrobit mărunt.
Orezul se fierbe separate 5-6 minute apoi se amestecă cu ciupercile călite şi jumătate din mărarul tocat mărunt.
Cu umplutura obţinuta se umplu cele 8 gulii şi se aşează într-o tavă mare, unsă cu ulei, care se dă la cuptor, 30 de minute.