Ingrediente:
4 pulpe, 2 cepe mari, ardei roşu, 3 cutii de ciuperci, bulion, pătrunjel verde, cimbru, boia iute, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Pentru început curăţăm ceapa şi o tăiem nici prea mărunt nici prea mare după care o punem într-o cratiţă la foc mic la călit.
Adăugăm boia, apoi ardeiul roşu tăiat cuburi.
După ce ceapa şi-a schimbat puţin culoarea se pun pulpele care trebuie curăţate de piele şi le înăbuşim pentru câteva minute în uleiul cu ceapă şi ardeiul până când carnea prinde o crustă, după care adăugăm apă cât să cuprindă carnea, şi introducem şi ciupercile. Acoperim cu un capac la foc mediu şi lăsăm circa o oră până scade apa.
Când e aproape gata se pune bulion cât să prindă culoarea roşie, sare, piper după gust şi se mai lasă 5minute. La sfârşit se presară pătrunjel.