Sanatate

Reţeta zilei – Papanaşi cu mere (de post)

 | 24 noiembrie 2010, 19:16 | 0 comentarii | 

Semnatura eletronica CertDigital

Ingrediente:

300 g făină, o ceaşcă apă minerală, 2 linguri ulei, 4 mere, 1/2 praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, 1/2 linguriţă scorţişoară după plăcere, zahăr tos, dulceaţă, gem, ce doriţi, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Din făină, apa, ulei, praf de copt şi zahăr vanilat obţin o compoziţie de clătită în care adaug merele cojite date pe răzătoare. Las să se odihnească timp de 10 minute. Încing ulei în tigaie, adaug câte o lingură din compoziţie. Prăjesc pe ambele părţi, trec prin zahăr tos. Aşez etajat câte 4 clătite pe farfurie. Peste fiecare clătită întind câte o lingură de gem sau dulceaţă (eu prefer cea de vişine). Pe ultima clătită am înfipt cu o scobitoare, o nucă din dulceaţă de nuci verzi. Am stropit cu sirop din dulceaţă de nuci.

Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL