Reţeta zilei – Pilaf cu praz

432
Ingrediente: 1 ceapă, 2-3 bucăţi de praz (partea albă), 1/2 cană de orez, 200 g măsline (negre, verzi sau amestecate), ulei pentru călit ceapă, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: punem orezul în apă cu jumătate de oră înainte, ca să se înmoaie puţin. De la praz alegem numai partea albă şi o tăiem bucăţi lungi de 5-6 cm. Tocăm ceapa mărunt.
Călim ceapa câteva minute, doar atât cât să devină translucidă. Adăugăm bucăţile de praz şi le călim 2-3 minute, după care adăugăm orezul şi acoperim cu apă. Amestecăm des cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească orezul. Când orezul este aproape fiert, adăugăm măslinele. Putem folosi măsline negre sau verzi, sau chiar o combinaţie. Sunt bune şi gustoase şi măslinele verzi cu gogoşari sau măslinele umplute de orice fel. Când orezul este fiert, luăm tigaia de pe aragaz.
Se serveşte cald, cu puţin piper presărat pe deasupra şi castraveciori muraţi. Este o reţetă de post foarte gustoasă. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here