Reţeta zilei – Ruladă de porc umplută cu castravete

858
Ingrediente:
1 kg carne, 2 castraveţi muraţi ( mijlocii ), 100 g smântână, 1 lingură de untură, 2 cepe mijlocii, 1 pahar vin alb,1 ceaşcă zeamă de carne, o foaie de dafin, boabe de piper.

Mod de preparare:
Alegi carnea macră de la pulpă şi o tai felii potrivite, ca pentru şniţel.
Baţi bine bucăţile de carne cu ciocanul de lemn, fără a le rupe.
Apoi pui felii de castravete murat în mijlocul fiecărei bucăţi şi faci rulade.
Legi ruladele şi le aşezi într-o cratiţă cu untură şi cu ceapă tăiată felii subţiri.
Laşi puţin să se prăjească, apoi torni un pahar de vin alb şi o ceaşcă de zeamă de carne sau de apă şi adaugi frunze de dafin, câteva boabe de piper şi laşi să fiarbă înăbuşit la cuptor, timp de 2 ore.
Când sunt gata, scoţi atele şi aşezi ruladele pe farfurie, apoi torni sosul strecurat şi scăzut.
Le mănânci garnisite cu smântână, alături de o garnitură de orez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here