Ingrediente:
10 flori mari soc
500-600 gr zahăr
1 lămâie mare
8 gr drojdie proaspătă
Mai aveţi nevoie de: un borcan de 5l
Mod de preparare:
1. Se spală florile de soc şi se pun pe fundul borcanului. Se acoperă cu zahăr, apoi adăugaţi sucul de la lămâie şi coaja tăiată felii. Se pune apoi apa cât să acopere totul şi se lasă până a doua zi.
2. A doua zi se umple borcanul cu apă rece, se amestecă, se adaugă drojdia (pentru a fermenta), se acoperă cu tifon şi se lasă la loc cald şi însorit pentru încă 2-3 zile (depinde cat e de cald şi cât de acidulată doriţi să fie, la noi au fost suficiente 2 zile).
3. În fiecare zi amestecaţi în borcan dimineaţa şi seara şi gustaţi. Când a ajuns la aciditatea dorită strecuraţi socată, o puneţi în sticle şi o ţineţi la frigider. Se serveşte rece.