Reţeta zilei – Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi iaurt

484
Ingrediente:
1kg.carne viţel (pulpă sau antricot),ulei, 2cepe, 2 căni supă de carne, 1 cutie ciuperci feliate, 2 căţei usturoi, 1 lingură făină, 50ml vin sec, 250ml iaurt, 1 lingură bulion, sare, piper.

Mod de preparare:
Într-un castron amestecă făina cu puţină sare şi piper. Da carnea, tăiată cubuleţe, prin acest amestec. Pune ceapa la călit în puţin ulei încins şi apoi carnea.
Adaugă usturoiul pisat. Amestecă puţin apoi adaugă supa, vinul şi ciupercile. Acoperă şi lasă la foc mic cam o oră. Amestecă iaurtul şi bulionul bine de tot, să se omogenizeze.
Când carnea este fraged, adaugă sosul de iaurt şi bulion. Mai lasă 5 minute. Stinge focul şi lasă tocăniţa la „odihnit” un sfert de oră.
Această tocăniţă se serveşte cu paste fierte, orez fiert, piure de cartofi sau găluşte ungureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here