Sanatate

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

 | 12 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Ingrediente:
Pentru blat de ruladă:
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
4 linguri făină
un vârf de linguriţă praf de copt
esenţă de vanilie
Pentru crema mascarpone cu căpşuni:
200 g căpşuni
100 g zahăr
100 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă
1 linguriţă gelatină
1 pliculeţ zahăr vanilat

Semnatura eletronica CertDigital

Mod de preparare
Blat ruladă: Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până obţinem o spumă densă şi lucioasă. Gălbenuşurile frecate cu ulei şi esenţa de vanilie le turnăm peste albuşuri şi mixăm uşor. La sfârşit, încorporăm făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus. Turnăm compoziţia în tava (40/28 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, atât cât blatul să se rumenească uşor. Scoatem blatul din tavă, îl punem pe un grătar şi-l lăsăm să se răcorească, apoi îl rulăm cu tot cu hârtia de copt.
Crema mascarpone cu căpşuni: Căpşunile peste care am presărat zahărul se pasează cu blenderul vertical. Piureul astfel obţinut se pune la foc mic. Se fierbe până se topeşte zahărul. Se dă deoparte, se lasă să se răcorească puţin şi se pune gelatina hidratată în prealabil în câteva linguri cu apă rece. În piureul de căpşuni bine răcit se încorporează mascarponele şi frişca bătută cu zahărul vanilat. Se mixează până la omogenizare.
Scoatem hârtia de copt de pe blatul răcit şi-l punem pe o altă bucată de hârtie (sau pe folie alimentară). Peste blat punem crema de căpşuni în strat uniform. Rulăm blatul cu atenţie şi-l învelim în hârtie, strângând bine hârtia la capete. Dăm la rece pentru măcar o oră, apoi se porţionează.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL