Sanatate, Societate

S-au modificat recomandările privind tratamentul pacienţilor de peste 65 de ani bolnavi de leucemie

 | 31 august 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Toţi furnizorii de servicii medicale din judeţ au fost informaţi de către specialiştii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj despre modificarea recomandărilor privind diluarea soluţiei reconstituite de Dacogen (decitabină) 50 mg pulbere pentru concentrat, soluţie perfuzabilă.

Semnatura eletronica CertDigital

Reprezentanţii CJAS Gorj au precizat că Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a modificat recomandările privind diluarea soluţiei reconstituite de Dacogen, tratament indicat pacienţilor de peste 65 de ani, nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută.
Măsura a fost dispusă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, medicamentul Dacogen fiind comercializat şi în ţară.
Așadar, soluţia de Dacogen, prescrisă pacienţilor cu vârsta de peste 65 de ani, nou diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută, care nu sunt candidaţi pentru chimioterapia standard, trebuie acum diluată până la o concentraţie finală cuprinsă în intervalul 0,15 până la 1,0 mg/ml, pentru a fi în conformitate cu Francopeea Europeană.
Modificarea îngustează uşor intervalul permis al concentraţiei finale.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL