Sanatate, Societate

SANITAS declanșează greva generală

 | 06 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Peste 35.000 de sindicaliști din țară au semnat pentru declanșarea grevei generale, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie, în cazul în care revendicările nu le sunt soluționate. Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj, confirmă că programul de acțiuni sindicale se va respecta, urmând greva japoneză, apoi cea de avertisment și greva generală în ultima zi a lunii octombrie.

Semnatura eletronica CertDigital

Sindicaliștii de la SANITAS au continuat acțiunile de protest stabilite luna trecută. Între timp, aceștia au strâns și semnături pentru declanșarea grevei generale. „Strângem semnături pentru declanșarea grevei, care va fi de tip japonez, cu banderolă, pe 12 octombrie și grevă de avertisment cu întreruperea lucrului pe 19 octombrie pentru 2 ore, între 8 și 10, iar în 31 octombrie declanșăm greva generală pe timp nelimitat. Ca să respectăm legea, avem nevoie, pentru declanșarea grevei, de semnăturile a cel puțin jumătate din membri de sindicat. Mai avem o săptămână la dispoziție, dar azi, mâine vom depăși această limită”, a explicat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.
SANITAS continuă lupta pentru includerea în OUG nr. 20/2016 și nr. 43/2016 a tuturor categoriilor de personal omise: personalul TESA, personalul din asistenţa socială, unităţi medico-sociale, DSP-uri, creşe şi medicina şcolară.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL