Sfaturi de îngrijire a tenului

441

ingrijire tenPielea este delicată şi ţine seama de orice modificare ce survine în viaţa noastră: stres, emoţii, oboseală, condiţii de mediu. Simţiţi nevoia să consumaţi o tabletă de ciocolată, rezultatul poate fi, un ten plin de coşuri; vă expuneţi foarte mult la soare, faţa se poate umple de pete şi pistrui; nu dormi suficient noaptea, cearcănele apar imediat.

Lista poate continua. Aşa că haideţi să vedem programele de îngrijire pentru diferitele tipuri de piele.

Îngrijirea pielii uscate

Demachierea nu se va face cu apă şi săpun. Indicată este o loţiune de curăţare care va usca mai puţin pielea. Se va aplica seara şi dimineaţa, înainte şi după înlăturarea machiajului, o loţiune hidratantă.

O dată pe săptămână se va apela la un tratament nutritiv. Se va face un amestec dintr-un gălbenuş de ou cu două linguri de lapte şi o jumătate lingură de miere. Aplicaţi tratamentul pe faţă şi menţineţi-l timp de 15 minute. Se va spăla faţa cu apă caldă. Cele care îşi petrec timpul mai mult afară, în soare, pot obţine rezultate deosebite cu o mască de lapte cu unt topit. Această mască va catifela pielea uscată.

Ce se mai poate folosi pentru pielea uscată: lanolina, sucul de miere, sucul de piersici, migdalele zdrobite.

Îngrijirea pielii grase

Deşi nu ne vine să credem, tenul gras are a anumite avantaje. Datorită excesului de sebum, ridurile îşi fac apariţia mai târziu, iar pielea nu va suferi atât de uşor în bătaia vântului sau a soarelui. Dar prezintă şi unele dezavantaje: tenul gras captează foarte uşor mizeria şi murdăria. De aceea acest ten va trebui curăţat frecvent şi minuţios. Dacă tenul gras nu se va curăţa foarte atent şi în mod regulat, murdăria va bloca porii, lucru ce va duce la apariţia punctelor negre. Loţiunile de piele astringente trebuie utilizate în fiecare zi pentru uscarea pielii.

Pentru tenul gras, albuşurile bătute, sucul de pătrunjel în combinaţie cu miere şi câteva picături de lămâie usucă şi strânge pielea.

Recurgeţi la o alimentaţie sănătoasă fără grăsimi şi bogată în legume şi verdeţuri.

Pentru închiderea porilor iată o reţetă: se spăla faţa, se şterge cu un prosop îmbibat în apa caldă presându-l pe faţă. Trebuie repetat acest procedeu de câteva ori. Îmbibaţi apoi un prosop în apa rece de la frigider şi repetaţi de trei ori pentru a închide porii dilataţi.

Alte ingrediente benefice tenului gras sunt: varza, pătrunjelul, roşiile, iaurtul, lămâia.

Dacă tenul este gras în zona nasului, bărbiei şi a frunţii şi uscat pe obraji, se recomandă tratarea zonelor de pe faţă separat.

O toamnă frumoasă!

Sper ca aceste sfaturi şi amestecuri naturale să îţi fie de mare folos în îngrijirea corpului tău în această toamnă.

Nu ezita să adaugi chiar tu câteva sfaturi, dacă ai anumite reţete, pe care le utilizezi în mod frecvent şi care s-au dovedit a fi eficace!

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here