Şniţel de pui la cuptor

662

Ingrediente:
– 1 piept de pui mare, dezosat şi fără piele
– 2 ouă
– 1 ceaşcă de lapte degresat
– 2 căţei de usturoi
– 1 vârf de linguriţă de sare
– piper negru, proaspăt măcinat
– tărâţe de ovăz (măcinată încă odată, să se ţină mai bine de carne).

Mod de preparare
Tăiaţi pieptul de pui în două, pe lungime. Bateţi carnea uşor cu un ciocan de şniţele (acoperiţi-o cu folie alimentară pentru a nu stropi şi pentru a nu o rupe prea tare). Puneţi laptele într-o farfurie adâncă şi adăugaţi usturoiul presat, sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi puiul în lapte şi lăsaţi-l la marinat 2 ore. Într-o farfurie întinsă, puneţi tărâţele pe care le amestecaţi cu sare şi piper. După ce s-a marinat, daţi puiul prin tărâţe şi apoi prin ou.
Puneţi puiul într-o tavă. Ca să nu se lipească, folosiţi hârtie de copt sau tavă cu grătar deasupra. Daţi tava la cuptor la foc puternic (200 grade) pentru 10 minute. Întoarceţi puiul pe cealaltă parte până se rumeneşte.
POFTĂ MARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here