Stresul, inamicul tuturor

500

stresStresul ne afectează pe toţi în mai mică sau mai mare măsură. Ritmul dezordonat pe care vieţile noastre îl au în ultimul timp, societatea, problemele de familie sau dificultăţile din carieră ori din viaţa sentimentală fac ca stresul să pună stăpânire pe noi.

Pentru a diminua stresul, e bine să luaţi în considerare anumite sfaturi care vă vor fi de folos. Iată despre ce este vorba.

Beţi multă apă

Apa este elementul vital, fiind întrebuinţată de fiecare celulă a organismului, acesta fiind alcătuit din peste 70% apă. Cu ajutorul apei, organismul elimină toxinele, transportă nutrienţii, scade presiunea sângelui şi reglează anumite dezechilibre fiziologice. Apa scade riscul producerii cancerului de colon şi al bolilor de inimă.

3 mese regulate pe zi

Hrana aduce energie, prin păstrarea nivelului normal de zahăr în sânge. Cel mai important este micul dejun.

Dimineaţa ar trebui să fie masa cea mai îmbelşugată, deoarece această masă produce energia de care corpul nostru are nevoie pe parcursul întregii zile pentru buna desfăşurare a activităţilor în care este implicat.

Masa de prânz ar trebui să conţină fructe şi legume, iar cina poate consta într-un fruct, de exemplu un măr gustos, deoarece are fibre naturale care produc saţietate.

În fiecare zi alimentaţia trebuie să conţină pâinea şi cerealele integrale, fructele şi legumele. Renunţaţi la gustările dintre mese deoarece un simplu covrig declanşează digestia şi energia se risipeşte. În plus, stomacul trebuie să lucreze mai mult, lucru care cu timpul poate produce anumite probleme, precum gastrita sau ulcerul.

Destindeţi-vă

Relaxaţi-vă de câte ori aveaţi ocazia. Şi 10 minute de relaxare, într-un fotoliu sau canapea, destinde musculatura şi activează circulaţia sanguină astfel dumneavoastră să vă recăpătaţi pofta de muncă.

Faceţi mişcare

Activitatea fizică, indiferent care ar fi ea făcută în aer liber şi în soare redă energia, degajează mintea şi veţi avea o zi excelentă. Puteţi apela la o plimbare în parc, sau cu bicicleta ori cu rolele.

Avantajele activităţilor fizice regulate sunt următoarele:

– activează sistemul circulator

– stimulează sistemul respirator

– întăreşte rezistenţa organismului

– diminuează stresul cotidian

– energizează şi ajută organismul pentru o nouă zi de muncă.

Program riguros de odihnă

Un program de somn de 8 ore pe noapte vă păstrează trupul şi mintea în condiţii optime.

În timp ce dormiţi foarte multe celule se regenerează şi se încarcă cu energia necesară unei noi zile de muncă.

Pentru a avea un somn relaxant trebuie să urmaţi câteva sfaturi:

– ultima masă să fie servită cu 4 ore înainte de ora de somn, iar această masă nu trebuie să aibă inclusă mâncarea tip „fastfood” sau băuturi alcoolice

– menţineţi în cameră o temperatură constantă

– pentru a avea mintea limpede nu utilizaţi calculatorul sau televizorul imediat înainte de culcare

– înainte de a adormi faceţi o baie fierbinte

– psihologii sunt de părere că cel mai bun somn este acela între orele 23:00-01:00 aşa că mergeţi la culcare mai devreme de ora 23:00.

Ţineţi cont de nevoilor organismului dumneavoastră. Consumaţi alimente sănătoase, cereale, fructe şi legume, alegeţi apa în locul oricărei alte băuturi.

Dacă sunteţi foarte obosite indicat este un pui de somn. Dacă doriţi să vă relaxaţi, mergeţi afară la o scurtă plimbare, aerul curat vă va da din nou energia de care aveţi nevoie.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here