Tratamente pe care la puteţi încerca acasă

445

tratamenteÎn fiecare casă fiecare are anumite tratamente pe care le moştenesc din generaţie-n generaţie pentru ameliorarea sau chiar vindecarea micilor probleme de sănătate.

În continuare vă prezentăm câteva tratamente care sperăm să vă fie de folos, şi pe care mai apoi să le puteţi împărtăşi şi prietenilor.

Durere de cap

Ştiinţa a validat în sfârşit ce bunica cunoştea de multă vreme: migdalele sunt excelente pentru tratarea durerilor de cap. Studiile au demonstrat faptul că 12, 13 migdale acţionează la fel ca aspirina, aşa că dublate îţi vor îndepărta complet durerea. Migdalele sunt mai eficiente decât aspirina, deoarece nu deranjează nici stomacul, chiar dacă prezintă aceleaşi substanţe active: salicilaţii.

Sughiţul

Pentru a stopa sughiţul, ia un pahar plin cu apă şi deasupra lui pune o batistă. Apa din pahar trebuie să o bei prin batistă. Astfel vei scăpa rapid de sughiţ.

Durere de dinţi

Pune nişte ulei de cuişoare pe un disc cosmetic şi aplică apoi pe porţiunea dureroasă. Uleiul de cuişoare rezistă pe o perioadă lungă de timp, deci o sticluţă mică îţi va alina durerile de dinţi ani mulţi! Dacă nu ai ulei, zdrobeşte câteva cuişoare şi aplică pudra.

Arsuri solare

Chiar dacă nu mai e vară si nu mai avem la ce să ne bronzăm, acest tratament îţi va prinde bine anul viitor. De aceea în cazul arsurilor solare se va turna o sticlă mare de oţet de mere pe zona afectată. Nu se clăteşte şi se va usca natural. O perioadă va persista mirosul, dar este de ajutor. Căldura pielii va dispărea subit.

Stomac agitat

S-ar putea ca acest remediu să fie foarte vechi remediu. Se ia un pahar cu apă rece în care se va pune un vârf de linguriţă cu bicarbonat de sodiu. Acest amestec se va bea imediat, iar stomacul frământat se va calma rapid. În acest caz se va folosi şi apa caldă, dar s-ar putea să ţi se facă rău de la ea.

Dureri în gât

Taie câteva cepe cât mai mărunt. Aşează cepele într-un bol şi pune miere atât încât să le acopere în totalitate. Pune apoi zeamă de lămâie încât amestecul să devină fluid.

Pentru a fi şi mai fluid, dacă asta doreşti, mai poţi adăuga şi apă caldă. Omogenizează bine şi toarnă compoziţia într-un borcan cu capac.

În momentul în care te doare gâtul, va trebui să faci gargară cu acest amestec şi apoi să înghiţi. Merge foarte bine şi la tuse.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here