Tratamente pentru astm

956
astmulÎn timpul respiraţiei aerul care intră în plămâni conţine unele “impurităţi”. Aceste “impurităţi” pot fi particule de praf, gaze, alergeni. După cum se înţelege se poate ca “impurităţile” să fie în mod normal în aer. Iată câteva remedii naturiste pentru tratarea astmului:

1.Tratamentul cu miere
Mierea este poate cel mai folosit remediu pentru astm. Pentru a beneficia de puterea mierii pacientul trebuie să respire uşor şi profund deasupra unui recipient cu miere.
2.Tratamentul cu smochine
Dintre toate fructele, smochinele sunt cele mai indicate în cazul pacienţilor cu astm. Acestea îmbunătăţesc confortul pacientului prin drenarea sputei (flegmei). Pentru tratament 3-4 smochine se lasă în apă călduţă peste noapte, iar dimineaţa acestea pot fi consumate.
3.Tratamentul cu lămâie
Şi lămâile fac parte din grupul fructelor permise pacienţilor cu astm. Pentru tratament se diluează sucul de la o lămâie într-un pahar cu apă, iar amestecul este consumat în timpul mesei.
4.Tratamentul cu ghimbir
O linguriţă cu suc proaspăt de ghimbir se amestecă cu un pahar cu decoct de schinduf şi se adaugă miere după gust. Mixtura acţionează ca un excelent expectorant pentru pacienţii cu astm. Tratamentul trebuie administrat dimineaţa şi seara.
Pentru decoctul de schinduf: se lasă la macerat peste noapte o lingură cu seminţe de schinduf.
5.Tratamentul cu usturoi
Pentru a beneficia de acest tratament, se fierb 10 căţei de usturoi in 30 ml lapte. Amestecul trebuie administrat o dată pe zi.
6.Tratamentul cu şofran
Seminţele de şofran au indicaţie mai ales în tratarea astmului bronşic. O jumătate de linguriţă de pudră din seminţe uscate de şofran amestecate cu o lingură de miere trebuie să se administreze de două ori pe zi pentru a ajuta la ameliorarea afecţiunii. Mixtura acţionează ca expectorant şi reduce bronhospasmul.
Infuzia din 5 grame flori de şofran şi o linguriţă de miere, administrată o dată pe zi, este de asemenea benefică pentru tratarea astmului.
Dieta recomandată persoanelor care suferă de astm
Pacientul cu astm trebuie să evite alimentaţia dezechilibrată.
Specialiştii spun că ideal ar fi ca pacientul să consume o cantitate limitată de carbohidraţi, grăsimi şi proteine deoarece aceste alimente stimulează secreţia în exces a acidului gastric.
Totodată, este recomandat ca pacientul să evite alimentele care conduc la producerea excesivă de spută, cum sunt: orezul, zahărul, lintea şi iaurtul.
Dar şi alimentele greu digerabile: cafeaua, băuturile alcoolice, condimentele picante, sosurile şi în general, mâncărurile procesate.
Indicate în cazul astmului sunt:
– fructe proaspete,
– legume verzi,
– cereale integrale şi seminţe încolţite.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here