Săptămână plină pentru salvamontiștii gorjeni

Profitând de perioada mai liniștită de intersezon turistic, salvamontiștii gorjeni sunt implicați în acțiuni de prevenire a accidentelor montane prin refacerea marcajelor traseelor turistice și în acțiuni educative cu elevi din instituțiile de învățământ din județ, care au dorit să organizeze activități cu Salvamont Gorj, în cadrul acțiunii “Săptămâna altfel”.

Serviciul Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj și-a deschis porțile pentru elevii gorjeni, implicându-se în activități specifice acțiunii „Săptămâna altfel”.
Elevii de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au avut posibilitatea de a petrece o zi în natură, reprezentanţii Salvamont Gorj organizându-le mai multe activităţi pe Cheile Sohodolului. „Astăzi (n.r. luni), școlari de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” se vor afla în Cheile Sohodolului, unde vor beneficia de un curs de inițiere în alpinism și escaladă. Îi vom învăța, de asemenea, noțiuni de prim ajutor și le vom face o prezentare turistică a zonei. Mâine (n.r.: astăzi) este rândul elevilor de la Liceul Sportiv, cu un program asemănător, dar adaptat pentru un nivel mai mare de vârstă. Se speră ca prin astfel de acțiuni să se mărească aria de iubitori ai muntelui, ai sporturilor montane și, poate, dintre ei vor apărea în următorii anii o nouă generație de salvatori montani”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Aflați în trecere prin județul nostru și în vizită în Cheilel Sohodolului, de program au beneficiat și copii de la o școală din Dolj, care încântați de activitățile inedite au dorit să participe și ei la acțiune.
Activităţile organizate de salvamontiști pentru elevii care aleg să petreacă „Şcoala Altfel” la Salvamont Gorj sunt de-a dreptul captivante, la fel ca și cele din anii trecuți.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here