Sărbătoare la CSCCH Târgu-Jiu – Denis Petruț a fost creștinat de ziua lui

Ziua de 29 iunie a fost una specială pentru angajații și beneficiarii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. La ceas de sărbătoare, Denis Petruț, cel mai tânăr beneficiar al serviciilor CSCCH Târgu-Jiu a primit Taina Sfântului Botez.

Denis Petruț este un copil special, care la cei doi anișori ai săi are deja o poveste de viață demnă de un scenariu de film. Minorul este beneficiarul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, ajungând în acest centru în urmă cu câteva luni. Dacă la momentul intrării sale în Complex nu vorbea și abia se mișca, acum deja spune “mama”. Minunatul apelativ i-l adresează psihologului care se ocupă de el și care, din 29 iunie, îi este părinte spiritual. Este vorba despre Ana Maria Olaru, specialistul din cadrul CSCCH Târgu-Jiu, care nu este la prima “abatere” de acest gen. În urmă cu un an, ea a creștinat-o pe Iulia, o tânără care a fost reabilitată tot datorită profesionalismului psihologului Ana Maria Olaru.

O zi specială….
Denis Petruț a fost creștinat chiar de ziua lui, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Slujba de botez a avut loc la Biserica din Bîrsești. Micuțul a ajuns la lăcașul sfânt însoțit de moașă, de nașă, precum și de mai mulți beneficiari și angajați ai Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Cum era de așteptat, nu a lipsit de la fericitul eveniment nici Gheorghe Zisu, șeful CSCCH Târgu-Jiu. “Astăzi este o zi specială pentru noi, fiind creștinat minorul Denis. El a venit în centrul nostru în luna ianuarie 2017, cu o boală destul de gravă, dar care deja este într-un proces de recuperare și avem și rezultate. După slujba de botez ne deplasăm la centru, unde avem organizată o petrecere, din fonduri propri și am primit și o sponsorizare din partea doamnei Olga, prietena centrului nostru”, a precizat Gheorghe Zisu, șeful CSCCH Târgu-Jiu.
Nașa Ana Maria Olaru a reușit să depășească emoțiile evenimentului și a declarat că este “o zi specială deorece îl creștinăm pe Denis Petruț. În urmă cu două zile a împlinit doi ani. Le mulțumesc tuturor colegilor care m-au ajutat în organizarea acestui eveniment și doamnei Olga Ciuroiu, care s-a ocupat de aranjamentele florale, voluntarilor care ne sunt alături și tuturor celor care s-au implicat. Denis a venit la noi în centru în luna ianuarie și, imediat după evaluarea inițială, a intrat în programe de recuperare atât psihologic, cât și kinetoterapeutic. S-a lucrat cu el, au apărut primele progrese și sperăm că vor apărea curând și altele. Evoluția lui este spre bine. Îi doresc să fie sănătos și să îi fie bine. De restul ne vom ocupa noi”.
Denis Petruț a primit Taina Sfântului Botez într-o zi de mare sărbătoare, de Sf. Apostoli Petru și Pavel. Micuțul a devenit creștin grație unor oameni cu suflet mare, care nu doar îl îngrijesc și îl ajută să se reabiliteze, ci îi sunt o adevărată familie.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. Da,fara „profesionalismul” acesteia,s-ar termina lumea!Restul angajatilor sunt inexistenti!Despre ce vorbiti cand toata lumea stie ce note a obtinut la concurs si pe spatele cui?Pentru asta este platita,ce faceti atat tam-tam!Altii,ingrijesc zeci de copii pe cheltuiala proprie si nu se dau atat in stamba!Dar cand te impopotonezi,fotografiezi si aduni „tot ‘Natul” pe langa tine,dai dovada de „profesionalism”!Scrieti despre persoane care sunt demne de toate aprecierile,pentru ceea ce fac si nu despre salariati care nu fac altceva decat meseria pentru care sunt platiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here