Șarpe căutat de jandarmi și pompieri! A dispărut!

Mobilizare ca la carte a mai multor jandarmi și pompieri la Urechești pentru a prinde un șarpe, proprietarul unei case solicitând prezența acestora prin 112. Edvin Constantin Turturea nu stă în imobilul respectiv, dar acolo îl lăsa pe un prieten de-al său să locuiască din când în când. Mizeria în casă era de nedescris, iar printre fisurile din zid sau temelia casei un șarpe putea pătrunde foarte ușor. Asta spune și Turturea că s-a întâmplat, mai ales că înainte cu câteva zile mai prinsese alți trei șerpi. “I-am prins eu acum trei zile, tot prin crăpătură au intrat, dar de acesta de acum m-am speriat pentru că era mai mare. Avea cam vreo 50 de centimetri și vreo 5 cm grosime. Era mai mare. A fugit însă prin crăpătură când am apucat eu să-l văd. Mi-e teamă să nu fie femelă și să facă pui aici că după aia nu îmi mai trebuie decât niște crocodili și o girafă și pot să fac parc zoo”, a spus, glumind, bărbatul.
Primii care au ajuns la locul solicitării au fost jandarmii, aceștia neavând prea multe de făcut, în condițiile în care șarpele a fost de negăsit. Jandarmii au trebuit să mute însă niște lemne de lângă casă, au rupt și buruienile crescute în voie pe lângă temelie și mai era puțin și proprietarul le cerea să dărâme și un zid. Ei au dat foc unei cârpe și au afumat casa, după care au turnat apă în crăpătura din zid pentru ca, în cele din urmă, să bată cu bastonul din dotare în pietrele de la temelie. Șarpele a rămas bine ascuns însă, iar proprietarul casei și-a pus ultimele speranțe în sosirea pompierilor militari. Aceștia au înfundat crăpătura care era prin zid și l-au asigurat pe Turturea că șarpele nu mai are pe unde să intre în locuință, după care i-au arătat câteva găuri lângă fundația casei. “Acolo este ascuns. Într-una din găuri e băgat mai mult ca sigur pentru că s-a speriat și acum e în pământ. Totul e să nu-l călcați dacă îl vedeți pentru că atunci vă poate mușca, în rest el fuge”, i-au spus pompierii proprietarului casei.
Pompierii i-au recomandat bărbatului și să cumpere un sac de ciment cu care să înfunde găurile din zidul casei. Prin găurile respective și în mizeria din clădire stau și șoriceii, cei pentru care șarpele intrase acolo. Omul a recunoscut că în casă sunt tot felul de vietăți neobișnuite pentru cineva care are grijă de gospodăria sa. El a menționat că dacă va întâlni, din nou, șarpele îl va omorî fără să mai sune la 112. “O să stau și să păzesc aici cu sapa ca să îl pot lovi bine. Dar o să stau până pe la ora 13.00 că apoi am niște treabă. Nu știu dacă îl voi prinde eu că dacă nu l-au prins dânșii care sunt profesioniști… Vă dați seama că e destul de greu”, a explicat Turturea.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here