Şcolile din oraşul condus de Filip aderă la catalogul electronic

Trei unităţi de învăţământ din oraşul Rovinari vor adopta un sistem de notare al elevilor de tip electronic. Primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, apreciază că, prin implementarea acestui sistem se va înregistra o creştere a notelor, cu cel puţin un punct la nivel de clasă, va scădea numărul absenţelor şi vor creşte rezultatele la examenul de bacalaureat. Din această primăvară, Primăria Rovinari a decis să susţină financiar implementarea în toate şcolile, dar şi în liceul din oraş a unui program de management al învăţământului care are şi componenta de „catalog electronic”. Aşadar, platforma educaţională va funcţiona în 3 unităţi şcolare în care sistemul este în curs de implementare, iar în cadrul acestui proiect s-au achiziţionat 90 de tablete pentru toate clasele de elevi din oraş (V – XII).
Rovinariul este astfel primul oraş din Oltenia care are a implementat acest program de management educaţional susţinut integral de administraţia locală.
Catalogul şcolar electronic elimină munca birotică şi uşurează activitatea profesorilor, scăpând astfel de calcularea mediilor şi întocmirea de situaţii şi raportări, datele fiind generate rapid. Profesorul va avea un cod de acces în catalog, la fel şi elevul şi părintele. Orice modificare în contul elevului va genera automat o notificare către părinţi. Totodată, prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte îmbunătăţirea comunicării dintre profesori şi părinţi. Una dintre direcţiile prioritare a Agendei Digitale a României o reprezintă dezvoltarea de tehnologii IT&C, cu scopul facilitării procesului de învăţare din România şi, implicit, stimularea inovării şi creşterii economice pe termen mai lung. Astfel, este necesară asigurarea infrastructurii adecvate în şcoli şi digitalizarea conţinutului educaţional pentru dezvoltarea capabilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor prin promovarea sistemului “Învăţării Împreună”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here