Se lucrează la indicatoare și parapeți, pe Transalpina

617

Pe Transalpina, sector Rânca – Obârșia Lotrului, există riscul ca zăpada și pietrele de pe versanți să cadă pe carosabil. Astfel, în perioada următoare Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu, Poliția Rutieră și Salvamont vor merge pe acest tronson de drum pentru a constata situația, după care se va lua o decizie cu privire la data deschiderii. În momentul de față se lucrează la indicatoarele rutiere și la parapeți.

Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu. Drumarii gorjeni lucrează de zor pentru deszăpezirea Transalpinei. Au ajuns la kilometrul 41, după Pasul Urdele. Potrivit conducerii Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, pe DN 67 C se va relua circulația la sfârșitul lunii mai. Pe sectorul de drum Rânca – Obârșia Lotrului, există riscul ca zăpada și pietrele de pe versanți să cadă pe carosabil. Astfel, în perioada următoare Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Poliția Rutieră și Salvamont vor merge pe acest tronson de drum pentru a constata situația, după care se va lua o decizie cu privire la data deschiderii. La ora actuală se lucrează la indicatoarele rutiere și la parapeți.

Transalpina – perla turismului românesc
DN 67C – Transalpina este cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din ţară.
Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului.
Vara, în această zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran.
Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi.
De altfel şi în zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here