Sechestru pe bunurile fostului adjunct de la Inspectoratul de Stat în Construcții! Mașina deținutului Cornel Cimpoieru, scoasă la mezat

970

Pentru a recupera prejudiciul stabilit de instanță în dosarul privind șpaga cu fondurile Sapard de la Săcelu, dosar finalizat cu mai multe condamnări după 11 ani de la comiterea faptelor, o parte a bunurilor condamnaților din “lot” au fost scoase, recent, la mezat de către finanțiștii doljeni. Nu au scăpat astfel nici bunurile familiei Cimpoieru, mașina soților Lucia și Cornel, urmând a fi vândută prin licitație publică, luna viitoare în Craiova. Soții Cimpoieru au făcut contestație la executare, dar instanța nici nu a stabilit încă un termen de judecată a solicitării.

Pe data de 8 august, mașina lui Cornel Cimpoieru, deținut în Penitenciarul Târgu-Jiu, în urma condamnării de 4 ani cu executare în dosarul de corupție de la Săcelu, va fi scoasă la licitație în Craiova. Este, de fapt, a doua licitație de acest fel, organizată pentru acest bun, pentru care, de fapt, s-a pus sechestru de către DGFP Craiova încă din 14 februarie 2017. Mașina, un Opel Corsa de culoare gri, fabricat în 2005 și având peste 80.000 de km la bord, se va vinde cu un preț care va porni la licitație de la 8.475 de lei cu tot cu TVA.

Despăgubiri civile de recuperat
Soții Cimpoieru, bunul aparținând se pare și soției deținutului, au contestat pe 7 iulie executarea impusă de finanțiștii doljeni, dar nu este exclus ca și ale bunuri ale fostului director adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcții Gorj să fie sub sechestru. Asta deoarece Înalta Curte de Casație și Justiție a decis prin sentința definitivă din 2015 că, condamnații din dosar trebuie să plătească și în bani infracțiunile comise. Mai exact, toți inculpații trebuie să suporte despăgubiri civile de 589.505,97 de lei, decise de instanța de fond și menținute de magistrații instanței superioare.

Cimpoieru a vrut să scape de detenție, DNA a ripostat
În 2016, după un an petrecut după gratii, Cornel Cimpoieru și-a cerut liberarea condiționată. Procurorii DNA Craiova, care au și instrumentat dosarul de corupție de la Săcelu, au ripostat, oprind punerea în libertate a celui ce fusese condamnat la 4 ani de detenție pentru faptele comise.
Dosarul privind fraudele de la Primăria Săcelu s-a finalizat după 11 ani de la comiterea faptelor. Inculpaţii din dosar au primit aproape toţi pedepse cu închisoarea, cea mai mare având-o însă fostul primar de Săcelu, Dănuţ Rentea, adică 5 ani, considerat astfel principalul vinovat pentru faptele de corupţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here