Secretarul executiv al PSD Drăguțești, promovat președinte interimar al organizației

Începând de joi, prin hotărârea unanimă a membrilor Biroului Permanent Județean al PSD Gorj, organizația social-democrată din comuna Drăguțești a fost dizolvată. BPJ-ul PSD Gorj a decis apoi numirea Minodorei Simcea, fost secretar executiv al organizației, în funcția de președinte interimar al PSD Drăguțești, asta până la organizarea alegerilor interne din filială. Dacă Simcea va reuși să echilibreze lucrurile în comună, aceasta are toate șansele să fie aleasă, după interimat, președinte al PSD Drăguțești.

Hotărârea BPJ-ului PSD Gorj, de ieri, nu a fost o surpriză, relația conducerii filialei cu cea a organizației județene fiind tensionată după alegerile din 11 iunie, când candidatul PSD, Gheorghe Butan, a pierdut lupta pentru funcția de primar al localității.
Deși PSD Drăguțești a avut un scor mai bun decât PSD Târgu-Jiu, încercarea de împăcare a PSD cu ALDE, în comună, procedură intermediată fără succes de președintele Florin Cârciumaru, a decis soarta organizației.
Declarațiile ulterioare ale lui Vasile Moșoiu, președintele PSD Drăguțești la adresa liderului de partid Cârciumaru, au pus și mai mult paie pe foc, ieri, BPJ-ul decizând că acesta nu mai poate fi lăsat la cârma filialei, mai ales că ocupa o poziție în interimat.

Moșoiu, cu bune și cu rele
Moșoiu a criticat însă, pe bună dreptate, faptul că doi aleși ai PSD au fraternizat cu ALDE în campania pentru parțiale, ei fiind excluși din organizație de structura locală, dar a susținut și că nu poate colabora cu primarul ales în comună pe 11 iunie.
Fostul președinte a cerut, de asemenea, ca Butan, candidatul PSD la alegeri, să fie propus viceprimar, lucru care nu a convenit deloc primarului ALDE. Pentru a liniști lucrurile în comună, liderii PSD Gorj au stabilit că organizația are nevoie de o conducere nouă, Minodora Simcea fiind propusă și susținută pentru această funcție. Simcea a venit în PSD de la UNPR, organizație pentru care a candidat la funcția de primar de Drăguțești în 2016.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here