Șeful ACR Gorj, cu plângere penală pentru abuz în serviciu și trafic de influență! – Berbecel: “Nu sunt vinovat! Am făcut mii de expertize de acest fel, o să le prezint procurorilor documente relevante”

Un localnic din Târgu-Logrești, implicat anul trecut într-un accident rutier, petrecut pe raza comunei sale, i-a făcut șefului ACR Gorj, Ionică Berbecel, o plângere penală pentru abuz în serviciu și trafic de influență, care a fost înregistrată, săptămâna trecută, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Reclamantul a cerut procurorilor cercetarea lui Berbecel, care i-a fost expert tehnic auto în dosarul său civil, când acesta a fost pe rolul Judecătoriei Târgu-Cărbunești, șeful ACR fiind încuviințat de instanță și plătit de cetățean cu 1000 de lei, pe motiv că expertiza făcută de către acesta la locul accidentului ar fi fost viciată, la faptă contribuind și polițistul din comună. Berbecel susține că nu știa de existența acestei plângeri, dar a menționat că nu își face probleme în legătură cu ancheta, deoarece expertiza sa ar fi fost realizată corect și profesionist.

Pe data de 9 mai 2018, Luchian Drăgoescu, victima accidentului rutier petrecut anul trecut în satul Frunza, s-a adresat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, nemulțumit fiind de expertiza realizată de Ionică Berbecel în dosarul 230/317/2017, aflat atunci pe rolul Judecătoriei Târgu-Cărbunești.Reclamantul a sesizat în plângerea sa penală în care l-a indicat vinovat de comiterea acelorași infracțiuni și pe agentul de poliție Dumitru Șerban, că cei doi nu și-ar fi îndeplinit corect atribuțiile de serviciu, scoțându-l vinovat pentru producerea evenimentului rutier pe Drăgoescu și nu pe tânărul Gheorghe Stoica, cel care a lovit mașina, ce se afla staționată pe pod. ”Expertul Berbecel a scris concluziile din raportul înaintat instanței la dictarea polițistului Șerban. Acesta se contrazice în raport privind viteza de deplasare a șoferului Stoica care spune o dată că avea 25-26 de km la oră în timpul impactului și altă dată că avea o viteză de 95-106 km la oră. Expertul nu a ținut cont de declarațiile martorilor din dosar și a făcut numeroase erori în raportul de expertiză, înlocuindu-mă pe mine ca victimă cu cel care m-a lovit și mi-a distrus mașina”, a precizat Drăgoescu, care așteaptă ca procurorii să facă lumină în acest caz, care îl macină de anul trecut. Mașina reclamantului, spune acesta, ar fi fost distrusă în urma impactului, iar el a suferit dureri la umăr.

Berbecel face și el plângere
Directorul Automobil Club Român Gorj, Ionică Berbecel, susține că reclamantul, de 74 de ani, nu ar mai știi să conducă, urmare a vârstei înaintate. “Am făcut atunci un raport de expertiză în toată regula. Raportul a fost corect și obiectiv. Omul, din păcate, nu le mai are cu circulația, având o vârstă. A intrat pe un pod fără să se asigure, a staționat acolo și a fost lovit de un altul. Nu îmi fac griji legat de această anchetă, de care nu știam, dar nu ar fi pentru prima oară când mi se întâmplă ca una dintre părți să fie nemulțumită de expertiză. Voi prezenta procurorilor dovezile care au stat la baza expertizei, dar și experiența mea profesională, eu fiind expert din anul 1990. În final, o să îi fac la rândul meu reclamantului o plângere penală”, a declarat directorul ACR Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here