Semnal editorial – „Opera lui Constantin Brâncuşi”, de prof. Ion Blendea, la Editura ARTEX

Din păcate, volumul scris de regretatul profesor Ion-Nelă Blendea, ani de zile muzeograf la Casa Muzeu „C. Brâncuşi” din Hobiţa, comuna Peştişani, va aparea postum. Şi cu banii daţi de o Fundaţie din Belgia, că în România şi Gorj e mult prea mare dezinteresul faţă de Titanul de la Hobiţa.
Cunoaştem doar parţial conţinutul acestui volum, citind în diagonală mai mult o versiune în limba franceză a cărţii „Opera lui Constantin Brâncuşi”, aflat în fază avansată de tipărire. Aşa cum îmi mărturisea una din fiicele regretatului profesor Ion-Nelă Blendea, în urma lui au mai rămas şi alte manuscrise ce vor fi citite, apreciate şi orânduite pentru o altă sau alte apariţii.
Un lucru este clar, cartea despre care vorbim va aparea la editura ieşeană ARTEX, şi e o ediţie bilingvă – în limbile franceză şi limba română – aşa cum şi-au dorit sponsorii ei.
Lansarea se va face la Peştişani, în cursul lunii iulie 2015, la o dată încă neprecizată.
Locul lansării va fi ales între selecta Pensiune „La Moară”, a patronului Alin Fuiorea, ca primă opţiune şi ofertă sau la Obştea Peştişani, care mai nou s-a arătat şi ea interesată de eveniment, după cum ar dori Corneliu Nicolcioiu-Garincea, Consilier al directorului Obştei Peştişani, ec. Ion Poenaru.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here