Şi la Gorj, proba practică a examenului auto va fi înregistrată video şi audio

684

Începând de ieri, la nivelul serviciilor publice comunitare ale municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere va fi înregistrată atât video, cât şi audio, cu un dispozitiv care va fi instalat pe maşinile folosite la această testare. Şi la nivelul judeţului Gorj, sistemul urmează a fi implementat, data de implementare a acestuia fiind momentan incertă.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj va implementa foarte curând sistemul de înregistrare audio-video a probei practice de obţinere a permisului auto, după ce programul pilot s-a lansat de ieri, 3 iulie, la nivelul municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Potrivit şefului compartiment înmatriculări şi evidenţă autovehicule din cadrul Şi la Gorj, proba practică a examenului auto va fi înregistrată video şi audio foarte curând se vor primi de la Bucureşti echipamentele necesare în vederea implementării noului sistem. “Deocamdată de azi (n.r. ieri), noul sistem se aplică doar pentru Bucureşti şi Ilfov ca şi judeţe pilot, după care, la noi, în perioada următoare. Nu se ştie exact când. Să vedem cum ne programează, în funcţie de cum ne trimit aparatură pentru că trebuie şi aparatură specială. Momentan nu se ştie dacă se va mări şi personalul în acest sens. Urmează ca în judeţele celelalte să se implementeze în funcţie de repartiţia aparaturii, dar clar începând din 3 iulie se foloseşte acest sistem doar pe Bucureşti şi Ilfov; totul ţine de cum ne trimit aparatura, camerele şi serverele aferente”, a declarat Nicolae Dinoiu.

Nu se fac înregistrări pe toate categoriile
“Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, începând cu data de 03.07.2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video, cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului. (…) Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării. Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, se arată într-un comunicat de presă emis de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Este de precizat faptul că nu se vor înregistra video şi audio toate categoriile, excepţie fac: motocicleta cu sau fără ataş (A), mopedele (AM), motocicleta cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cmc (A1) şi motocicleta cu puterea maximă de 35 kW (A2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here