Sindicaliştii din CEO bat încă la uşa incompatibilului din ANRE

469

Sistemul energetic din Gorj parcurge momente extrem de dificile şi din cauza problemelor create de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, instituţie condusă de Niculae Havrileţ, depistat, recent, incompatibil de către ANI. Şeful ANRE pare mai interesat de propria firmă al cărei obiect de activitate se desfăşoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale sau în orice alte domenii care se află în competenţa acestei Autorităţi, decât de ce se petrece în energie. Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, a refuzat să comenteze incompatibilitatea de care e acuzat şeful ANRE, dar a avut de criticat la adresa lipsei de interes a organismului de a se apleca asupra problemelor din acest sector. “Nu pot să comentez legat de incompatibilitate, sunt problemele dumnealui. Nu pot spune nici că o schimbare a lui Havrileţ ne rezolvă problemele. Eu cred însă că scăpările sistemului energetic sunt în mâna ANRE şi există încă multe lucruri care se pot schimba de acolo. Însă, nu a existat din partea ANRE aplecare pentru rezolvarea acestora”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CEO.

Trei dintre cei zece, cu jalba la ANRE
O parte a semnatarilor acordului recent cu CEO s-au deplasat în urmă cu mai bine de o săptămână, la Bucureşti, pentru a discuta la ANRE problemele structurii energetice din Gorj. Convorbirile nu au fost unele fructuoase, iar pentru deplasarea respectivă liderii de sindicat în cauză au fost blamaţi de colegii lor, pe motiv că nu au vrut să participe la mitingul cu numărul trei din Piaţa Prefecturii. De altfel, liderii, pe motiv că merg la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, care oricum nu a rezolvat nimic, s-au scuzat că nu participă la miting, ca la câteva zile mai târziu, să bată palma cu adminsitraţia pentru încheierea noului acord, care ţine loc de CCM.
A.Stoica

Havrileţ, cu nevasta la Gascop
Niculae Havrileţ se află la conducerea ANRE din iunie 2012. Potrivit declaraţiei de avere din momentul în care a fost numit preşedinte al ANRE, acesta deţinea 90 la sută din acţiunile firmei Gascop şi 100 la sută din firma Hanigas, unde era şi director general, ambele având ca obiect principal activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică. Soţia sa este director tehnic în firma Gascop. Havrileţ s-a aflat, în 2005, când conducea Agenţia Domeniilor Statului, pe o listă de înalţi funcţionari ai ADS, cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru modul în care au fost privatizate cramele Sîmbureşti. Acesta era acuzat de comiterea a două infracţiuni de neglijenţă în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here